Sincer să fiu …

nu mă așteptam ca Universitatea la care cu onor muncesc să-mi sugereze o piesă muzicală pentru playlistul propriu 🙂 (pentru conformitate Fall Walk Run – Built to Last).

Chiar dacă clipul de prezentare are unele (evidente) greșeli de limba engleză, „tonul” lui imi place – o problemă imensă a universităților noastre este lipsa de comuniune intre angajați și instituție: in universitățile românești angajații tind să fie salariați și nimic mai mult – de aici multe din problemele care apar peste tot. Nimic trainic nu poate fi clădit pe lipsa de entuziasm și implicare. Nici pe coerciție, lege și „bici” – pasiunea e cea care schimbă lumea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Sincer să fiu …

 1. Liviu Ornea zice:

  Totusi, pe nimeni de la UVT nu deranjeaza situatia lui Pirtea? Nimeni nu se delimiteaza de un rector cu asemenea probleme?

 2. gabrielistrate zice:

  Surprins ca oamenii au si alte preocupari/agende decat cele relevante la Bucuresti ? N-ar trebui. Asa se pierd alegeri, in Romania, in America sau oriunde: nestiind care sunt lucrurile de care le pasa oamenilor.

  Pirtea a facut ce trebuie in situatia de fata: a sesizat el insusi comisia de etica. Mai departe, daca suntem lipsiti de patima, lucrul corect institutional e sa astepti decizia acestei comisii. Pe aici oamenii au rabdare, lucru care nu se intampla la Bucuresti.

  Mai e ceva, si asta am vazut-o la oameni buni din UVT: sentimentul ca povestea asta e una „de capitala”, parte a unui joc politic care priveste prea putin omul obisnuit din Timisoara. Ca daca Bucurestiul n-ar exista ar fi mai bine.

  Si n-am cum sa ii contrazic: daca scopul ultim al campaniei anti-plagiat era sa descurajeze lucrul asta la toata lumea, inclusiv la studentii de rand, campania centrata pe „politicieni” a esuat mizerabil, te asigur. Ca sa nu mai vorbesc de faptul (trait inclusiv pe pielea proprie) ca (atunci cand e cazul) tabara „reformista” lasa principiile deoparte si „face politica”.

  Ce spuneam in fond si in postare … ca sa sustii un proces trebuie sa te simti parte a lui. Altfel, cine e bun are cu siguranta cu ce sa isi umple timpul.

  Numai bine,
  G.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s