ISI: Reviste românești eliminate

Știți că nu sunt un fan al clasificărilor ISI (am publicat recent – ce-i drept, parte a unui număr omagial – un articol intr-o revistă românească care mi se pare pe un drum bun, fără a fi ISI).

Pe de altă parte să fii la curent cu ce se intâmplă e un rău necesar, având in vedere rolul lor pe plan intern: premieri, avansări (altele decât informatica), raportări granturi, etc.

Noii factori de impact, apăruți ieri, nu s-au propagat incă (la ora la care scriu acest mesaj) in bazele de date ANELIS. Totuși unele schimbări pot fi detectate de pe acum: patru reviste româneşti au fost eliminate din Science Citation Index Expanded (Web of Science) .

Două sunt de matematică: Analele Universității din Iași – Seria Matematică și Balkan Journal of Geometry. O a treia e Revista Română de Bioetică.

In fine, dezastru pentru „economiștii” noștri, Amfiteatru Economic e pe o „listă a rușinii” de 39 de reviste explicit menționate de Thomson Reuters. Pentru autocitări excesive.

Toate aveau factori de impact anul trecut.

O veste (bună ?) pentru combinatorialiști: Discussiones Mathematicae Graph Theory e cotată. Incă un loc (relativ decent) unde se poate publica fără grija că vă irosiţi lucrările (in opinia legiuitorului român)

Un comentariu

  1. Salut Gabi. Interesant. Si previzibil.
    In privinta Amfiteatrului Economic era o chestiune de timp. Acum ceva timp discutam despre acest jurnal de doi lei si in alta parte, in contextul Stiintelor Economice practic invizibile in interiorul Romaniei, vezi de exemplu http://blog.econacademia.net/2015/03/incentives/#comment-391 – si in genere comentariile mele si ale altora de la posturile Blog EconAcademia http://blog.econacademia.net/2015/03/incentives si/sau http://blog.econacademia.net/2015/06/institutul-roman-pentru-economie-si-finante-sau-despre-ce-poate-face-banca-nationala-pentru-excelenta-in-stiintele-economice-din-romania.
    Ramane problema celor care au publicat in aceste jurnale „Mickey Mouse”. In cele mai bune departamente din afara Romaniei, asa ceva te trage serios in jos…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s