Nume românesc in Synthese

Synthese este o revistă de filosofie analitică pe care un diletant in domeniu, ca mine, se uită din când in când, şi  pe care o respectă foarte mult.

Lucru explicabil : dacă vă uitaţi pe site-ul revistei o să vedeţi că are legături serioase cu informatica. Informaticianul Wiebe van der Hoek de la Universitatea din Liverpool este unul dintre editorii şefi (anterior acel rol l-a jucat  Johan van Benthem). Din comitetul revistei fac parte alti informaticieni cunoscuţi (Hans van Ditmarsch, Robert van Rooij, Sonia Smets, Alexandru Baltag, Lucia Vaina sau Michael Wooldridge). Aşa că, pentru un nefilosof ca mine (da, ştiu că voi scandaliza filosofii profesionişti aici !) Synthese are un interes/renume superior revistelor filosofice „vedetă” in domeniu, precum Nous sau Mind.

Pentru că tot se discută in ultima vreme despre filosofie şi transdisciplinaritate :), un exemplu care merită cunoscut.

Iulian Toader este afiliat facultăţii de filosofie de la Universitatea din Bucureşti. Fellow Marie Curie (după CV: nu-l cunosc personal), după un doctorat la University of Notre Dame.

Recent i-a apărut un articol in Synthese. Nu e primul  al autorului, insă e unul care are drept unică afiliere Universitatea din Bucureşti, punând-o (in sfârşit) pe harta filosofiei care contează pentru mine.

Puteţi vedea şi o conferinţă a lui Iulian Toader la Munich Center for Mathematical Philosophy (centru pe care l-am lăudat atâta in paginile acestui blog)

In ce mă priveşte, ăsta e genul de normalitate despre care merită discutat. Şi pe care, in disciplinele noastre sau transdisciplinar :), trebuie să-l căutăm cu toţii.

Acest articol a fost publicat în filosofie, lumea in care trãim. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s