Un inceput bun

Despre Asociația Editorilor de carte Academică și Universitară n-am aflat decât acum. Cu bucurie: in România zilelor noastre cartea academică e din ce in ce mai puțin prezentă pe rafturi. Poți cumpăra câteceva de la librăriile universităților. Asta dacă ai drum până acolo (implicit ești in orașul respectiv) și te nimerești in orele de program. Nu intotdeauna e vorba de un spațiu  prietenos – o „bilă albă” in privința asta pentru UVT, a cărei librărie arată de o lună așa (cu mențiunea că spațiul e, totuși, minuscul – ca și numărul de cărți)

librariauvt

Și totuși mai apar prin România cărți academice interesante – v-am vorbit in paginile acestea despre cartea lui Ray Jackendoff despre structura generativă a muzicii tonale. Ca și in cazul  volumului lui Rudolf Graf, „Timisoara sub asediu: jurnalul Feldmaresalului Georg v. Rukavina(aprilie-august 1849)” – o carte-document extraordinar de interesantă pentru pasionații de Timișoara – probabil mi-ar fi scăpat  dacă nu aș fi locuit o vreme in Cluj: cele două cărți apărusera in acel oraș, nu le-am intâlnit prin alte librării.  Elefant.ro e un site OK, dar nu acoperă tot ce apare in România – vă puteți convinge și singuri.

De asta apariția librăriei AECAU , care vă inlesnește  cumpărarea – pe același site – a unor cărți precum

e fără indoială un inceput util.

Mai sunt, e clar, multe lucruri de pus la punct (mai multe edituri, intre ele editura Academiei, Presa Universitară Clujeană, Matrixrom ? Ebooks ?). Dar e un pas pe calea cea bună, unul care merită salutat.

Reclame
Acest articol a fost publicat în cărți. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s