Prea multe cursuri online, prea puțin timp

La seria aparent fără sfârșit a cursurilor masive online (in prezent urmez două pe Coursera, cursul de rețele sociale al lui Matthew Jackson și unul de statistică de la University of Toronto) tocmai s-a adăugat un curs avansat pe o temă de informatică teoretică, predat de Luca Trevisan.

Cine vrea să invețe despre expander graphs, la nivel doctoral [nu la noi, din păcate 😦  ] are – imi este clar de pe-acum – o resursă foarte utilă in cursul lui Luca. Spre deosebire de cursurile pe care le-am luat pe Coursera, se pare că in acesta există și note de curs – ceea ce este foarte bine, fiind vorba de un curs teoretic.

Probabil nu vă surprinde faptul că eu unul, cel puțin, știam destule lucruri in toate cele trei domeniile pe care le studiez online (statistică, rețele sociale, expander graphs) insă intotdeauna e bine să completezi și să sistematizezi ce știi.

Și sunt in companie foarte bună – printre cei inscriși la cursul lui Luca Trevisan intâlnesc o mulțime de nume de cercetători in informatică teoretică – Amin Saberi, Milena Mihail, Bogdan Warinschi, Rajiv Raman, Moez Draief, Julia Chuzhoy, Mohit Singh, Gautam Kamath, Marius Zimand, Giuseppe Persiano, Anup Rao, Heikki Manila, Nitin Kumar, Victor Chepoi, Michael Dinitz, David Doty, Marek Chrobak, Alina Ene – i-am numit doar pe cei pe care i-am recunoscut parcurgând aproximativ un sfert al listei participanților inscriși până acum.

Că va afecta sau nu universitățile existente in prezent, imi e din ce in ce mai clar că o mare parte a invățământului superior se va muta in online intr-un viitor nu foarte indepărtat …

Reclame
Acest articol a fost publicat în informaticã teoreticã, lumea in care trãim, tehnologie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s