Politicã (şi ştiinţã) de week-end

Dupã cum am mai spus, nu doresc sã „fac politicã”  pe acest blog. Nu cred cã e productiv: ca om legat de ştiinţã cred cã misiunea mea este sã mã concentrez pe teme legate de interesele profesionale, nu sã comentez actualitatea imediatã.

S-a intâmplat insã sã ajung in seara asta (intâmplãtor) pe blogul domnului Victor Ponta. Care reproduce o „analizã primitã privind evenimentele de ieri”.

Cum am spus despre evenimente in sine nu vreau sã mã pronunţ. Nici nu mã intereseazã prea mult (decât in privinţa conducerii invãţãmântului – numele vehiculate nu mã fac sã fiu prea optimist, dar nu mi se pare corect sã mã pronunţ pe baza unor zvonuri). Am fost insã curios sã vãd cine sunt „adevãraţii profesionişti” la care face referire analiza de pe blogul domnului Ponta. In particular cine este autorul volumului „New principles for the European Constitutions”.

A fost uşor de rãspuns la aceastã intrebare: autorul cãrţii este un domn Iulian Somãcescu. Autor, poate vã amintiţi,  al unei contestãri la Curtea Constituţionalã la adresa tuturor candidaţilor la alegerile prezidenţiale din 1996 (de exemplu Emil Constantinescu şi Ion Iliescu). Dl. Somãcescu susţinea cã aceste alegeri ar trebui sã aibã loc abia in 1998.

Dl. Somãcescu are, de asemenea, interese in domeniul fizicii, şi realizãri, precum sugerarea existenţei mai multor constante Planck, unificarea scalelor de mãsurã pentru gravitaţie, electromagnetism, luminã/radiaţie cuanticã, lucru mecanic, şi energie caloricã (sper cã am tradus corect) şi altele pe care le gãsiţi pe pagina cu realizãri citatã  mai sus.

Un spirit enciclopedic.

Reclame
Acest articol a fost publicat în lumea in care trãim. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s