Conferinţele in informatica teoreticã

Weekend-ul acesta am revenit la Cluj, dupã o sãptãmânã la Viena, unde am fost plecat la ECCS 2011, o conferinţã in domeniul sistemelor complexe (deja a treia ediţie la care particip).

Vã puteţin intreba poate de ce nu particip in primul rând la conferinţele din domeniul informaticii teoretice. Un rãspuns simplu : nu-mi place atmosfera. E adevãrat, e o problemã mai curând „americanã”. Insã prefer sã merg la workshop-uri şi la conferinţe interdisciplinare.

Coautorul meu Moshe Vardi are o explicaţie care poate cã reuşeşte sã articuleze mai bine felul in care gândesc in ultimul numãr din Communications of the ACM.

Moshe e un informatician eminent, unul ale cârui contribuţii au strãbãtut distanţa de la teorie la practicã. Ceva este profund „stricat” in informatica teoreticã (şi nu numai), ceva legat de faimã, teritorialitate, statut …

Moshe a fost dintotdeauna foarte vocal in critica aceastei tendinţe. Eseul sãu nu face excepţie (şi conţine urmãtoarea „perlã” atribuitã lui Lance Fortnow: „a computer-science conference is a journal that meets at a hotel.” 🙂 ). Vi-l recomand cu cãldurã.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s