Santa Fe Radio Café

Santa Fe Radio Café e una din minunile dintr-o „viaţã anterioarã” (Santa Fe, New Mexico) pe care le-am putut lua cu mine datoritã internetului.

Intr-o brutãrie/cafenea, cu un microfon al postului public de radio KSFR in faţã, la o orã la care mulţi din cercetãtorii de la LANL işi conduc maşina spre locul de muncã, realizatoarea programului, Mary-Charlotte Domandi se dovedeşte un reporter excelent.

Personalitate plãcutã şi amfitrion inteligent, Mary-Charlotte a fãcut din SFRC un program premiat, de o calitate care i-ar permite uşor sã fie distribuit la nivel naţional. Programul e unul cultural (in sensul larg al termenului) – unul angajat in (şi care interacţioneazã cu) comunitatea localã. Ce e remarcabil e faptul cã acest sens cultural include (spre deosebire de situaţia de la noi) ştiinţa. Lucru cu atât mai deosebit cu cât realizatoarea vine din zona umanioarelor (din câte ştiu la Yale).

Douã exemple recente:

  • o convorbire cu Melanie Mitchell, cercetãtor in domeniul sistemelor complexe şi unul din specialiştii mondiali in algoritmi genetici.
  • şi o alta (despre quantum computing) cu prietenul şi coautorul meu Cris Moore. Cris e unul din cei mai inteligenţi oameni pe care i-am intâlnit – e interesant cum reuşeşte in programul recomandat mai sus sã işi „punã in dificultate” interlocutorul 🙂
Dupã cum v-am spus lucrurile astea sunt produse şi difuzate pe un post local de radio. Unul pe care lumea il ascultãla o orã similarã Morning Zu sau Guerillei de dimineaţã ….
P.S. E bine de ştiut: unele din lucrurile pe care le spune Melanie Mitchell sunt controversate/nuanţate – la un nivel tehnic „de expert”. Aşadar ascultaţi interviul – puteţi afla multe lucruri din el. Dar o atitudine care „nu se lasã fermecatã” de cele povestite e cea mai potrivitã.
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s